Wegens de huidige maatregelen rondom het corona-virus, zijn alle concerten tot nader order afgelast.

De legende van de Rode Draad (afgelast)

Op zaterdagavond 14 en zondagmiddag 15 maart 2020 presenteert het Orkest L’ Aventure Musicale onder deze titel een voorstelling waar de passie voor muziek als een rode draad de muzikanten verbindt.

Het Tilburgs Mannenkoor La Renaissance verleent haar medewerking aan deze muziekvoorstellingen in de Concertzaal in Tilburg.

Peter-Paul van Esch en het Orkest L’ Aventure Musicale zoeken de rode draad in allerlei muziekstukken over vrijheid en vaderlandsliefde (Leyenda de Milliano over de vrijheidsstrijder Emiliano Zapata en Hymn to Red October). Ook de liefde met muziektitels als Radar Love, El Tango de Roxanne uit de film Moulin Rouge zal indruk maken.

De presentatie van de voorstellingen is in handen van Danielle Lous en de voorstelling wordt artistiek omlijst door Ali Clarke, een Ierse danseres die met rode draden een cross-over maakt tussen dans en circus op het podium en in de zaal. Daarnaast zal Josanne Buiting de muziek vergezellen van prachtige beelden, zodat de betekenis van de muziek verduidelijkt wordt.

Naast de (zang)solisten Randy Hoekwater, Don Feltgens, Renske Meijer, Laura Bronneberg, Tessa van Buuren en Neil Foreman werken mee aan deze voorstelling: dansschool Tango Deseo, Tilburgs Mannenkoor La Renaissance, Souvenir jeugdkoor, kinderkoor Zi-Zo en koorschool Senta. Ook het vertrouwde ondersteuningscombo is weer van de partij, net als het jeugdorkest van L’ Aventure Musicale.

Naast prachtige muziek worden ook kunstwerken gecreƫerd door Ali Clarke. Deze verrassende kunstwerken worden na afloop van de concerten in de foyer van de concertzaal geveild.

Koningsconcert (afgelast)

Op zaterdag 27 april 2020 vindt in de concertzaal van Theaters Tilburg het koningsconcert plaats. Op uitnodiging van de gemeente Tilburg wordt dit concert aan de gedecoreerden van de stad aangeboden. Dit jaar mogen wij, samen met L ‘echo des Montagnes, dit concert verzorgen.